Tautininkų akcija vaikų dienos centre

Sausio 15-ąją įvykdyta pirmoji Tautininkų sąjungos Kauno pramonės skyrius akcija Kauno senamiesčio vaikų dienos centre. Akcijos tikslai – papasakoti vaikams apie Sausio 13-osios įvykius, paskatinti domėtis Lietuvos istorija ir ugdyti jų tautinę savimonę. Akcijoje dalyvavo 5 tautininkai – Auksė Noreikaitė, Gabija Bulanavičiūtė, Marius Jonaitis, Algirdas Sinkevičius ir Vytautas Sinkevičius.

Į nedidelę salę susirinko apie 15 įvairaus amžiaus vaikų – nuo pirmokėlių iki paauglių. Auksė Noreikaitė susirinkusiems vaikams pravedė viktoriną, kur buvo uždavinėjami klausimai ne tik apie sausio 13-osios įvykius, bet ir apie kitus Lietuvos istorinius įvykius. Teisingai atsakę į klausimus buvo apdovanojami saldainiais. Vaikai labai aktyviai įsitraukė į žaidimą, vieniems tai buvo proga pademonstruoti savo istorines žinias, kitiems – užpildyti spragas. Po viktorinos savo savo asmenine patirtimi apie sausio 13-osios įvykius Kaune pasidalino tautininkas Vytautas Sinkevičius, kuris nupasakojo ne tik tuo metu tvyrojusią atmosferą, bet ir atsinešė unikalių nuotraukų albumą, kuriuo vaikai labai susidomėjo. Akciją užbaigė tautininkė Gabija Bulanavičiūtė perskaičiusi savo istoriją apie tai, kaip su keturiolikmečiu sūneliu iš Kauno keliavo į Vilnių ginti Lietuvos. Ši istorija ypač sujaudino vaikus – jie klausėsi surimtėję, o baigus – padėkojo plojimais.

Galima drąsiai teigti, kad akcijos tikslai buvo pasiekti ir net auklėtojos buvo nustebusios, kad vaikus pavyko sudominti Lietuvos istorija. Ši akcija parodė, kad tokie renginiai ypač reikalingi, o stimulą toliau veikti davė vienos mergaitės klausimas: „Kada vėl ateisite?“

Vaikai – mūsų ateitis, o mūsų, tautininkų, pareiga yra prisidėti prie tų vaikų tautinio udymo, kurie yra pažeidžiamiausi, gauna mažiausiai dėmesio ir meilės iš savo tėvų. Ko gero, rezultatų greitai nepastebėsime, bet būkime kantrūs ir nenuleiskime rankų. O juk reikia tiek nedaug, kad ateitis atrodytų šviesesnė!

P. S. Nuotraukose vaikų veidai užtušuoti, nes pagal įstatymą vaikų nuotraukų negalima viešinti be jų tėvų sutikimo. DSCN7956 - Copy

DSCN7962 - Copy

DSCN7957 - Copy

DSCN7964 - Copy

Leave a comment