3-oji tautininkų akcija vaikų dienos centre

Kovo 13 dieną Kauno tautininkai surengė trečiąją akciją Senamiesčio vaikų dienos centre. Šį kartą susitikimas buvo skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai, kuriame dalyvavo tautininkas, Kovo 11-osios akto signataras Leonas Milčius.

Image

Signataras papasakojo apie sovietų okupacijos laikotarpį, suvaržytą  žmonių gyvenimą ir, žinoma, apie siekius atkurti Lietuvos valstybę. Paprasta kalba L. Milčius ne tik paaiškino Kovo 11-osios akto reikšmę, bet bandė vaikams perduoti Tėvynės meilės jausmą, ragino susipažinti su Lietuvos vertybėmis – aplankyti įvairias Lietuvos vietoves, muziejus, istorines vietas, gamtos paminklus ir tik po to keliauti po užsienio šalis. Baigiant savo pasakojimą signataras vaikams palinkėjo gerai mokytis, baigti universitetus ir aukštąsias mokyklas, nes Lietuvai reikalingi protingi ir išsilavinę žmonės.

Senamiesčio vaikų dienos centrui L. Milčius paliko knygelę apie Kovo 11-osios aktą ir jį pasirašiusius signatarus bei tušinukus, kurie vaikams primins, kada buvo atkurta Lietuvos nepriklausomybė.

Image

Mums išeinant vaikų dienos centro auklėtojos parodė parengtą stendą, skirtą Kovo 11-ajai.  Ant stendo kabėjo du popieriaus lapai: viename buvo užrašyta trumpa informacija apie Kovo 11-ąją, nupiešta Lietuvos vėliava, o kitame lape atspausdinta  Tautiška giesmė. Stendą gražiai puošė tautiniais kostiumais apsirengę ir rankomis susikibusių žmogučių karpiniai.

Image

 

Leave a comment