2-oji Kauno tautininkų akcija vaikų dienos centre

     Vasario 20 dieną Kauno tautininkai jau antrą kartą lankėsi Kauno Senamiesčio vaikų dienos centre, kur surengė Vasario 16-ajai skirtą užsiėmimą. Šioje akcijoje dalyvavo 3 Kauno Pramonės skyriaus nariai – Auksė, Marius ir Paulius. Nors iš pradžių buvo galvota apie užsiėmimą su dainomis ir vėliavėlių darymu, tačiau pasikeitus aplinkybėms suorganizavome tautinių rankdarbių užsiėmimą.
Priemonės rankdarbiams

Vaikai mūsų labai laukė: vieni klausinėjo, ar mes esame tie tautininkai, kurie jau buvo sausį, kiti klausinėjo, ar mes jiems atvežėme dovanų? Šį kartą mes pasiūlėme patiems pasigaminti dovanėles – tautinę simboliką, kuria galėtų pasipuošti per artėjančią Kovo 11-ają bei per kitas tautines šventes. Taigi nieko nelaukiant kibome į darbus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Darbo pradžia

Mergaites ypač sudomino auskarų vėrimas iš geltonų-žalių-raudonų karoliukų, taip pat apyrankių pynimas iš tokių pat trisspalvių siūlų.

Veriame auskarus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Berniukai taip pat pynė juosteles, tautinę simboliką bandė panaudoti ant savo naudojamų daiktų, o vienas berniukas nusprendė gaminti tautinius auskarus savo mamai.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Užsiėmimui skirta valanda prabėgo labai greitai, ne visi suspėjo pabaigti savo darbelius, tačiau visi buvo labai laimingi.

Taigi tautiškumui ugdyti reikia panaudoti įvairias formas, o vaikams tinkamiausia forma – menas, ypač taikomasis menas, kada tautinius dirbinius galima panaudoti ir kaip kasdienius daiktus, papuošalus. Tokiu būdu tautiniai simboliai gali iš naujo atgimti, tapti madingi, patrauklūs ir nepabijokime to žodžio – vartojami. Jeigu šie vaikai tautinę simboliką priėmė labai palankiai, tikėtina, kad jie perduos ir kitiems draugams, savo sesėms ir broliams ir net tėvams. Galbūt iš pradžių tautinės simbolikos dėvėjimas bus mada, tačiau laikui bėgant kažkam tai taps lietuviškos savimonės išraiškos priemone.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a comment